Wij bespreken hieronder de diverse soorten behang. Want al ziet het behang er vaak op een plaatje hetzelfde uit, er zitten bijzonder grote verschillen tussen de verschillende soorten. Wij zetten het voor u op een rijtje!

Papieren behang is een erg goedkope behangsoort. Het heeft mooie kleuren maar heeft als groot nadeel dat vooral de dunnere soorten kunnen scheuren omdat ze veel minder sterk zijn dan andere soorten behang. 

Duplexbehang is ook een goedkope behangsoort. Dit behang wordt vaak bij bouwmarkten aangeboden en bestaat uit 2 lagen papier. Net als bij het papieren behang blijft het hier een gedoe met behangtafels en slap gelijmd papier.

Vinylbehang heeft een toplaag van vinyl vaak aangebracht op papieren behang. Het voordeel hiervan is dat het tegen een spatje water kan maar daar hangt ook direct een stevig prijskaartje aan. Ook hier komt de behangtafel er weer aan te pas.

Glasvezelbehang is gemaakt van fijne glasvezels en erg stevig. Het grootste bezwaar dat men heeft t.a.v. dit behang is dat het zeer moeilijk te verwijderen is. Dit levert vaak grote problemen op.

Vliesbehang (snelbehang) is het behang waar wij bij Karo-art voor gekozen hebben. Het heeft de naam snelbehang gekregen omdat het makkelijk op de muur aangebracht kan worden zonder het behang in te lijmen en zonder wachttijd. Dus geen behangtafels, geen scheurend behang omdat het gelijmd is en daardoor wellicht is gaan scheuren. Gewoon heel simpel de muren lijmen en het behang aanbrengen. 


De voordelen zijn dat het licht is, het krimpt niet nadat het op de muur is aangebracht, het neemt geen vocht op (zeer geschikt voor natte ruimtes)en het is veel steviger dan papieren behang.

Vandaar dat wij bij Karo-art ook voor het vliesbehang hebben gekozen. Het is iets duurder dan het papieren behang maar de voordelen zijn te groot om hier niet voor te kiezen. Dit behang gaat generaties mee omdat het niet verkleurd en het is ook nog eens heel makkelijk te verwijderen (ja, ook na een aantal jaren) en daarna desnoods ergens anders te plakken.

Ons behang is geurloos en ook prima geschikt voor gebruik in kinderkamers, slaapkamers en zelfs badkamers. Ja, het kan tegen een stootje en ook tegen water. 
Technische gegevens van het Karo-art Fotobehang:


  • Het basisgewicht van 120 g / m2
  • De resolutie tot 600 dpi
  • Gespecialiseerde printtechnologie
  • 100% waterdicht 
  • Reukloos en gebruik van ecologische toners
  • De pigmenten van het licht stabiliteit van meer dan 6 op een schaal Blue Wool
  • Makkelijk te installeren bandbreedte van 50 cm
  • Vuilwerend
  • Veilig voor de slaapkamer, eetkamer en de kinderkamer.
 
 
Er zijn nog meer soorten behang maar wij hebben ons hier beperkt tot het meest gebruikte behang.

nb: Karo-art wijst elke aansprakelijkheid van verkeerd aangebracht vliesbehang af. Lees eerst goed hoe om te gaan met het behang en hoe het aan te brengen op de muur. Als u vliesbehang verkeerd aanbrengt ontstaan er scheurtjes in het behang.